Lisenssit ja vakuutukset

Kilpaileva voimistelija tarvitsee aina kilpailulisenssin, sillä ilman lisenssiä voimistelija ei voi osallistua kilpailuihin. Seura ja liitto suosittelevat aina voimistelijoille liiton lisenssin kautta ostettavaa tapaturmavakuutusta, sillä seura ei vakuuta kilpailevia voimistelijoita. Kilpailulisenssi on voimassa koko kauden ajan (Kilpailulisenssin kausi: 1.9.-31.8). Lue lisää kilpailuluvasta eli lisenssistä os. voimisteluliitto.fi sekä lisenssin oston pikaohjeet. Kilpailulisenssin ostat Hoika-järjestelmästä.


Kilpailuihin osallistuminen

Kilpailuihin ilmoitetaan valmennussäännön mukaisesti voimistelijat. Vastuuvalmentaja hoitaa voimistelijoiden ilmoittamisen. ​Kilpailemisen kustannukset ja kilpailujen määrä kauden aikana: lue valmennussääntö. Kilpailujen osallistumismaksut jokainen voimistelija maksaa itse.

Seura järjestää säännöllisesti maksuttomia kilpailukatselmuksia Sirius Areenalla.

Kilpailusarjat, säännöt ja kilpailukalenterit:

Rytmisen voimistelun kilpailusäännöt löydät täältä.
Kilpailuohjelmien määrä kasvaa iän karttuessa. Rytmisessä voimistelussa voi kilpailla soolona, duona, triona tai viiden hengen joukkueena. 

Syksystä 2019 alkaen Suomen Voimisteluliitossa on siirrytty noudattamaan kilpailujen rinnalla merkkijärjestelmää. Pronssi- ja hopeamerkki suoritetaan ennen varsinaisiin kilpasarjoihin siirtymistä. Timanttimerkkiä edellytetään A-tasolla yli 10-vuotiailta. Oman merkkisuoritustietosi saat vastuuvalmentajalta. Seuramme järjestää säännöllisesti merkkisuoritustilaisuuksia. 

  • Staraan pienryhmänä/parina
  • vuonna, jolloin täyttää 6 vuotta   
  • Staraan soolona  
  • vuonna, jolloin täyttää 7 vuotta 
  • A, B tai C sarjat iän mukaan
  • vuonna, jolloin täyttää 8 vuotta ja siitä eteenpäin sääntöjen mukaisesti   
  • HUOM!
  • Suomessa siirrytään kilpasarjojen kansainvälisiin tasoihin syksystä 2022 alkaen.
  • Tasoissa A, B ja C liikkuminen voi edellyttää tiettyjä merkkisuorituksia voimistelijalta liiton järjestelmän mukaisesti. 
  • Valmentaja määrittelee jokaiselle sopivan, taitotason mukaisen kilpasarjan.

Kaikkien voimistelulajien kilpailukalenterit, aikataulut, suoritusjärjestykset sekä tulokset löydät Voimisteluliiton kisanet-sivuilta:
www.kisanet.fi

VOIMISTELUN STARA-TAPAHTUMA

Stara-tapahtumat ovat voimistelutapahtumia kilpailua harjoitteleville voimistelijanaluille. Tapahtuma on harrastevoimistelijoiden tilaisuus esiintyä ja näyttää kauden aikana opittuja taitoja yleisölle. Kilpavoimisteluun tähtäävät voimistelijat ja ryhmät taas voivat Stara-tapahtumissa harjoitella kilpailutilanteessa esiintymistä ennen varsinaisiin lajin kilpailusarjoihin siirtymistä. Voimistelun Stara-tapahtumissa esiintyjät saavat suorituksestaan palautteen sekä mitalin tai muun palkinnon.

Stara-tapahtumaan osallistuva tarvitsee Stara-lisenssin.

Voimisteluliiton valmisohjelmat Stara-tapahtumaan löytyy Suomen Voimisteluliiton sivuilta VoimisteluWikistä.


Kumppanit

OP Suur-Savo

Tukijat

          

Yhteistyöverkosto

Etelä-Savon Liikunta ry      Suomen voimisteluliitto   Piruetti logo ovaali     Gymnastica Sport