VALMENNUSLINJAT

Seurassamme on tarjolla neljä valmennuslinjaa​

- rytminen voimistelu

- akrobatiavoimistelu

- harrastevoimistelu

- showtanssi

Harjoitusmäärä ja harjoittelun tavoitteet määräytyvät valitun linjan mukaisesti. Harjoitusmäärä kasvaa taitojen karttuessa. Harrasteryhmissä harjoitellaan kerran viikossa. Voimistelija voi kokeilla itselleen sopivia vaihtoehtoja. Harrastevoimistelussa tarjoamme ryhmiä myös aikuisille. Harjoittelun voi aloittaa jo 3- vuotiaana.

Seuramme vastuuvalmentajat ovat koulutettuja osaajia. Kilpalinjoilla (rytminen, akrobatia) ja tanssissa valmentavat ammattilaiset. Kilparyhmien harjoitteluun kuuluu myös tanssi/baletti sekä leiritoiminta. Kilparyhmissä suoritetaan Voimisteluliiton järjestelmän mukaisia tasomerkkejä. Tutustu seuramme valmentajiin tästä


RYTMINEN VOIMISTELU (2-5 krt/vko)

RV 3 on 5-7 -vuotiaiden esivalmennusryhmä, joka harjoittelee kahdesti viikossa lajin perustaitoja. Lisäksi harjoitteluun kuuluu baletti kaksi kertaa kuussa. Kehonhallinnan, motoriikan, tasapainon ja liikkuvuuden lisäksi harjoitellaan myös perustaitoja välineiden kanssa. Taitojen karttuessa ryhmäläiset osallistuvat Stara- tapahtumiin.

RV 2 on yli 7-vuotiaiden valmennusryhmä, joka harjoittelee kolmesti viikossa lajiharjoittelua. Ryhmään pääsy edellyttää suoritettua hopeamerkkiä. Harjoittelussa keskitytään lajiominaisuuksien kehittämiseen, taitoon sekä välinetekniikkaan. Ryhmäläiset kilpailevat tasonsa mukaisissa sarjoissa Voimisteluliiton kilpailuissa. Harjoittelu sisältää sekä yksilö- että ryhmätaitoja.

RV 1 on  edistyneiden voimistelijoiden ryhmä, joka harjoittelee viisi kertaa viikossa lajiharjoittelua sekä tanssia/ balettia. Ryhmään pääsy edellyttää suoritettua kultamerkkiä. Harjoittelussa keskitytään lajiominaisuuksien kehittämiseen, taitoon sekä välitekniikkaan. Ryhmäläiset kilpailevat tasonsa mukaisissa sarjoissa Voimisteluliiton kilpailuissa. Harjoittelu sisältää sekä yksilö- että ryhmätaitoja. 

AKROBATIA VOIMISTELU (2-5 krt/vko)

AK3 on 5-7 -vuotiaiden harjoitusryhmä, jossa temppuillaan, tutustutaan liikunnan perustaitoihin ja aloitellaan lajiharjoittelua. Myös erilaiset motoriikkaa kehittävät leikit ja ryhmätyöskentely tulevat tutuksi. Ryhmästä voi siirtyä oman valinnan mukaan seuraaviin ryhmiin. Miniakrossa voit valita myös kaksi kertaa viikossa harjoittelun.

AK 2 harjoittelee 2-3 kertaa viikossa lajitaitoja ja -ominaisuuksia. Lisäksi ilmaisua kehitetään tanssitunneilla kahdesti kuussa. Ryhmäläiset kilpailevat tasonsa mukaisissa sarjoissa Voimisteluliiton kilpailuissa. Harjoittelu kehittää parityöskentelyä ja etenee voimistelijoiden tason mukaan.

AK 1 harjoittelee 4-5 kertaa viikossa lajitaitoja ja -ominaisuuksia. Lajitaitoihin kuuluu nostot, heitot, tasapainot sekä liikesarjat. Harjoitteluun kuuluu ilmaisutaitojen kehittäminen tanssitunneilla kahdesti kuussa. Ryhmäläiset kilpailevat tasonsa mukaisissa sarjoissa Voimisteluliiton kilpailuissa. Harjoittelu kehittää yksilötaitojen lisäksi parityöskentelyä.

AK 1-2 ryhmissä voit osallistua myös yksilölliseen akropuu harjoitteluun.

HARRASTEVOIMISTELU (1 krt/vko)

Minirytminen on 3-5 -vuotiaiden harjoitusryhmä, jossa tutustutaan ryhmässä toimimiseen, liikunnan perustaitoihin ja temppuihin. Myös välineitä kokeillaan innostavasti leikin kautta. Seuran pandamaskotti on mukana harjoituksissa. Minirytmiset voivat valitan lisäharjoittelun baletin kaksi kertaa kuussa. Ryhmästä voi siirtyä oman valinnan mukaan seuraaviin ryhmiin.

Perheliikunta on aikuisen ja lapsen yhteinen ryhmä, jossa liikutaan ja temppuillaan parina. Tunneilla tutustut yhdessä lapsen kanssa liikunnan ja voimistelun maailmaan.

Harrasteakro on akrobatian perusryhmässä tutustutaan lajin liikekieleen ja kehitetään perustaitoja. Ryhmä on tarkoitettu kouluikäisille voimistelijoille. Harjoittelussa tutustutaan myös pariakrobatiaan perustasoisten nostojen myötä. Ryhmästä voi siirtyä oman valinnan mukaan seuraaviin ryhmiin. 

Harrasterytminen (8-12v ja 12-15v) on rytmisen voimistelun harrasteryhmä, jossa tutustutaan lajin liikekieleen, välineisiin ja kehitetään voimistelun perustaitoja. Ryhmät on tarkoitettu ala- ja yläkouluikäisille voimistelijoille. 

Voimistelukoulu 5-7 -vuotiaat harjoittelevat voimistelun perustaitoja, kuten kierimistä, pyörimistä, tasapainoa ja hyppäämistä. Perusliikkeisiin kuuluu mm.kuperkeikka, kärrynpyörä, hypyt ja silta. Harjoittelu on leikinomaista ja tukee ikävaiheen mukaisia liikuntataitoja. Ryhmästä voi siirtyä oman valinnan mukaan seuraaviin ryhmiin

Voimistelukoulu 8-14 -vuotiaat harjoittelevat voimistelun perustaitoja ja niiden variaatioita, kuten kierimistä, pyörimistä, tasapainoa ja hyppäämistä. Harjoittelu tukee ikävaiheen mukaisia liikuntataitoja ja tuo lapsen arkeen lisää liikuntaa. Opittuja liikkeitä sovelletaan harjoittelussa monipuolisesti. Ryhmästä voi siirtyä oman valinnan mukaan seuraaviin ryhmiin.

Alfat on poikien oma ryhmä. Ryhmässä liikutaan vauhdikkaasti temppuillen unohtamatta perusliikkeitä. Kehonhallintataidot kehittyvät huomaamatta tuntien aikana. Voltit ja muut temput innostavat harjoittelemaan lisää. Ryhmästä voi siirtyä oman valinnan mukaan seuraaviin ryhmiin.

Kaikki seuramme ryhmät pääsevät esiintymään seuran näytöksiin syys- ja kevätkauden lopussa. Ryhmien harjoitusajat ja lisätiedot löydät lajilinjojen sivujen alta.
 

Showtanssi (1-2 x vko)

Showtanssi 7-11 -vuotiaat harjoittelee kerran viikossa showtanssin perusteita monipuolisesti. Ryhmä esiintyy seuran näytöksissä.

Showtanssi 12-15 -vuotiaat harjoittelee kahdesti viikossa showtanssia etenevästi. Ryhmä esiintyy seuran näytöksissä ja halutessaan ryhmän on mahdollista osallitua myös kilpailuihin.

Showtanssi aikuiset (yli 15v) harjoittelee kerran viikossa showtanssia etenevästi. Ryhmä esiintyy seuran näytöksissä ja halutessaan muissa tanssitapahtumissa.

Järjestämme säännöllisesti lajien kokeilukertoja ja work shopeja, tervetuloa mukaan!


Kumppanit

OP Suur-Savo

Tukijat

          

Yhteistyöverkosto

Etelä-Savon Liikunta ry      Suomen voimisteluliitto   Piruetti logo ovaali     Gymnastica Sport