Akrobatiavoimistelu on urheilumuoto, jossa yhdistyvät tasapaino- ja kehonhallinnantaidot. Laji koostuu erilaisista nostoista, heitoista, kiinniotoista ja yksilöliikkeistä. Voimistelijalta vaaditaan taidokasta kehonhallintaa, voimaa, erinomaista liikkuvuutta ja ketteryyttä. Akrobatiavoimistelussa kilpaillaan pareittain, pienryhmissä tai soolona akropuilla. Lajissa vahvistuu myös sosiaaliset taidot; yhteistyö, luottamus, kommunikaatio ja ystävyys.

Siriuksessa harjoittelee kolme akrobatian kilpalinjan ryhmää, AK1, AK2 ja AK3. Kaikki ryhmät on tarkoitettu niin pojille kuin tytöillekin. Ryhmät tähtäävät etenevään harjoitteluun ja osallistuvat Voimisteluliiton kilpailuihin ja leirityksiin tasonsa mukaan. Lisäksi akrossa suoritetaan merkkejä, jotka oikeuttavat seuraavalle tasolle siirtymisen kilpailuissa. Siriuksessa harjoittelun tukena on fysioterapeutin säännölliset testaukset.

Seura järjestää leiritoimintaa kilpaileville ja kilpailemisesta kiinnostuneille akrobatian ryhmäläisille ympäri vuoden. Leireille kutsutaan kyseisissä ryhmissä harjoittelevat voimistelijat. Leirit eivät sisälly kausimaksuun.

Lajin vastuuvalmentajana toimii kilparyhmillä Tiina Hannikainen ja harrasteakrolla Mira Pesonen (perhevapaalla).

Akrobatiavoimistelun uusi upea esittelyvideo on nyt julkaistu. Videolla esitellään lajia ja sen harrastajia aina pienimmistä aloittelijoista Suomen huippuihin. Voimisteluliiton akrobatiavoimistelun esittelyvideon näet tästä


Kumppanit

OP Suur-Savo

Tukijat

          

Yhteistyöverkosto

Etelä-Savon Liikunta ry      Suomen voimisteluliitto   Piruetti logo ovaali     Gymnastica Sport