Kilpaileminen Siriuksessa
 

Lisenssit ja vakuutukset

Kilpaileva voimistelija tarvitsee aina kilpailulisenssin, sillä ilman lisenssiä voimistelija ei voi osallistua kilpailuihin. Seura ja liitto suosittelevat aina voimistelijoille liiton lisenssin kautta ostettavaa tapaturmavakuutusta, sillä seura ei vakuuta kilpailevia voimistelijoita. Kilpailulisenssi on voimassa koko kauden ajan (Kilpailulisenssin kausi: 1.9.-31.12. syyskausi ja 1.1.-31.8 kevätkausi). Lue lisää kilpailuluvasta eli lisenssistä os. voimisteluliitto.fi sekä lisenssin oston pikaohjeet. Kilpailulisenssin ostat Hoika-järjestelmästä.


Kilpailupuvut ja seuravaatetus

Kilpaileva voimistelija tarvitsee kilpailupuvun. Rytmisessä voimistelussa kysy kilpailupuvusta vastuuvalmentajalta. Akrobatiavoimistelussa kilpailupuku starassa ja I -luokassa on seuran kilpailupuku ja pojilla seuran kilpailuhousut. Samalla puvulla voi kilpailla ylemmissäkin luokissa koko kokoonpanon näin halutessa. II -luokasta ylöspäin kokoonpano voi ehdottaa haluamaansa pukua valmentajalle. Seuran kilpailupuku staraan ja I -luokkaan hankitaan itse joko tilaamalla puku tai käytettynä esim. seuran FB kirppikseltä: siriuskirppis. Kilpailuissa lämmittelyasuna käytetään mustia housuja ja seuratakkia, jotka tilataan Piruetilta. Seuravaatetilaukset tehdään syyskauden alkaessa ja tarvittaessa kevätkaudella. Näistä infotaan erikseen. Mikäli sinulla ei ole seuravaatetusta, kysythän valmentajaltasi ohjeet tällaisessa tilanteessa lämmittelyasuun.


Kilpailuihin osallistuminen, kustannukset ja määrät

Kilparyhmissä (kausi 2019-2020: K1, K2, K3, Kilpa-akro, Jatkoakro) on tavoitteena kauden aikana osallistua seuran määrittelemiin kilpailuihin. Näistä löydät lisätietoa kauden aikatauluista, jossa näkyvät seuran määrittelemät kauden kilpailut, mukaanlukien lisäkilpailut. Kilpailuihin ilmoitetaan valmennussäännön mukaisesti voimistelijat. Katso lisätietoja ilpailusarjoista vasemmalta kohdasta kilpailusarjat ja stara. ​Kilpailemisen kustannukset ja kilpailujen määrä kauden aikana: lue valmennussääntö.


Pelisäännöt

Kaikkien kilparyhmien kanssa tehdään valmentajien toimesta kauden alussa Pelisäännöt, joihin kaikki voimistelijat ja valmentajat sitoutuvat yhdessä.


Kysymykset kilpailemisesta ja harjoittelusta

Kilpailemiseen ja kilparyhmien harjoitteluun liittyvät kysymykset suoraan vastuuvalmentajalle. Katso valmentajien yhteystiedot. 


Rytmisen voimistelun kisavisio Siriuksessa

  • Staraan joukkueena
  • vuonna, jolloin täyttää 6 vuotta   
  • Staraan soolona  
  • vuonna, jolloin täyttää 7 vuotta 
  • I-luokka     
  • vuonna, jolloin täyttää 8 vuotta   
  • II-luokka ja sitä seuraavat     
  • kilpailumenestyksen mukaan tuomareiden päätöksellä + hyväksytysti suoritetut tarvittavat merkkisuoritukset

Akrobatiavoimistelun kisavisio Siriuksessa 

Kilpa-akrobatia ja jatkoakrobatia kilpailevat eri kokoonpanoissa (pareina, trioina tai nelikkoina) merkkisuoritusten mukaisissa luokissa. Kokoonpanoista päättää valmentaja viimeistään kauden alkaessa.  Kilpailuihin osallistutaan ensimmäistä kertaa, kun valmentajan mielestä voimistelija on valmis siirtymään 1 luokkaan. Kilpailuihin valmistaudutaan nuorempana Stara-  tapahtumassa, jossa esitetään valmentajan laatima ohjelma stara - kokooonpanolle. Luokissa eteenpäin siirtyminen tapahtuu merkkisuoritusten ja valmentajan päätöksellä.


Kumppanit

OP Suur-Savo

Tukijat

    

Yhteistyöverkosto

Etelä-Savon Liikunta ry      Suomen voimisteluliitto   Piruetti logo ovaali     Gymnastica Sport